dissabte, 23 de febrer del 2008

GLASGOW

Glasgow es la mayor ciudad de Escocia. Su crecimiento fue espectacular desde finales del siglo XIX y hasta principios del XX, habiendo llegado a superar los 2 millones de habitantes. No obstante, y en parte debido al crecimiento de su área metropolitana actualmente no alcanza los 2 millones de habitantes. Atravesada por el río Clyde, destaca en el diseño moderno y en las diversas manifestaciones culturales. George Square, es el centro neurálgico de la ciudad, Buchanan Street, la más importante vía comercial. Es indispensable visitar la Universidad, su catedral gótica y junto a ésta, el Museo de las Religiones, donde se pueden admirar una inédita colección de objetos de culto de varias religiones, entre cuyas piezas destaca, la más importante: el óleo del Cristo de San Juan de la Cruz de Salvador Dalí.

Glasgow és la ciutat més gran d'Escòcia. El seu creixement va ser espectacular des de finals del segle XIX i fins a principis del XX, havent arribat a superar els 2 milions d'habitants. No obstant això, i en part degut al creixement de la seva àrea metropolitana, actualment no arriba els 2 milions d'habitants. Travessada pel riu Clyde, destaca en el disseny modern i en les diverses manifestacions culturals.
George Square, és el centre neuràlgic de la ciutat, Buchanan Street, la més important via comercial. És indispensable visitar la Universitat, la seva catedral gòtica i al costat d'aquesta, el Museu de les Religions, on es poden admirar una inèdita col·lecció d'objectes de culte de diverses religions, d’aquestes peces destaca, la més important: l'oli del Crist de Sant Joan de la Creu de Salvador Dalí.

Glasgow is the largest city in Scotland. Its growth has been spectacular since the late nineteenth century and early part of the twentieth century, having come to exceed 2 million. However, partly due to growth in its metropolitan area currently does not reach the 2 million inhabitants. Crossed by the River Clyde, highlighted in the design and in the various cultural events.
George Square, is the nerve centre of the city, Buchanan Street, the most important trade route. It is essential to visit the University, its Gothic cathedral and along with it, the Museum of Religions, where you can admire an unprecedented collection of objects of worship of various religions, whose pieces stresses, the most important thing: the oil of Christ St. John of the Cross by Salvador Dali.