diumenge, 5 d’abril del 2009

INAUGURACIÓ DE LA NOVA PLAÇA LESSEPS. INAUGURACIÓN DE LA NUEVA PLAZA LESSEPS


Avui s'ha inaugurat la nova Plaza Lesseps. Ha estat un dia de festa, una festa agradable, pacífica i civilitzada, d'acord amb els veïns que habiten aquest entranyable indret de Gracia. Avui, s'han aparcat les reivindicacions de la gran majoria de veïns sobre el resultat final de la plaça. Avui era un dia de festa i així ho hem demostrat els veïns. L'alcalde Hereu ha presidit la inauguració, al seu costat, els representants de les dues associacions de la Plaça Lesseps, uns conformes amb les obres, els altres un tant decebuts, però avui, units en la festa en la qual l'Ajuntament de Barcelona feia lliurament de la plaça als ciutadans. Ha estat tota una lliçó de llibertat, democràcia i saber estar. Prenguin nota senyors polítics, aquest és verdader tarannà del poble civilitzat. Avui el “canal de Suez” no el de Lesseps, el de Viaplana, ha començat a abocar les seves aigües sobre la ridícula banyera que s'ha ubicat enfront de la biblioteca; era el toc de frescor que animava una plaça plena de ciutadans gaudint de la festa, emparats per l'agradable climatologia que ens ha obsequiat el dia. Avui, no és dia de crítiques, ja hi ha hagut suficients, però no puc sostreure'm a pensar que hagués succeït si en lloc d'avui aquesta inauguració s'hagués fet al mes de juliol. La falta d'ombres a la plaça és potser el motiu més alarmant a les portes d'un estiu que s'anuncia calorós. Però avui, és festa, agradi a uns o ens disgusti a altres, la nova Plaza Lesseps, és ja una realitat.

Hoy se ha inaugurado la nueva Plaza Lesseps. Ha sido un día de fiesta, una fiesta agradable, pacífica y civilizada, en consonancia con los vecinos que habitan este entrañable lugar de Gracia. Hoy, se han aparcado las reivindicaciones de la gran mayoría de vecinos sobre el resultado final de la plaza. Hoy era un día de fiesta y así lo hemos demostrado los vecinos. El alcalde Hereu ha presidido la inauguración, a su lado, los representantes de las dos asociaciones de la Plaza Lesseps, unos conformes con las obras, los otros un tanto decepcionados, pero hoy, unidos en la fiesta en la que el Ayuntamiento de Barcelona hacía entrega de la plaza a los ciudadanos. Ha sido toda una lección de libertad, democracia y saber estar. Tomen nota señores políticos, éste es verdadero talante del pueblo civilizado. Hoy el “canal de Suez” no el de Lesseps, el de Viaplana, ha comenzado a verter sus aguas sobre la ridícula bañera que se ha ubicado frente a la biblioteca; era el toque de frescura que animaba una plaza repleta de ciudadanos disfrutando de la fiesta, amparados por la agradable climatología con que nos ha obsequiado el día. Hoy, no es día de críticas, ya ha habido suficientes, pero no puedo sustraerme a pensar que hubiera sucedido si en lugar de hoy esta inauguración se hubiera hecho en el mes de julio. La falta de sombras en la plaza es quizás el motivo más alarmante a las puertas de un verano que se anuncia caluroso. Pero hoy, es fiesta, guste a unos o nos disguste a otros, la nueva Plaza Lesseps, es ya una realidad.
















































































2 comentaris:

Salvador ha dit...

Felicitats per la part que et toca. Tu la disfrutaràs més que nosaltres, però a mi no m'acaba d'agradar. Hi ha massa andròmines i poca vegetació. A l'estiu pot ser un ifern transitar per aquesta plaça tant dura i plena de ferralla.
En fi, ens hi haurem d'acostumar. A tu, sincerament, t'agrada?

José Luis Sánchez ha dit...

Hola Salvador!! No no m'agrada ja ho he exposat en aquest bloc. I estic totalment d'acord que l'estiu serà especialment dur en aquesta plaça.