diumenge, 27 de gener del 2008

PUERTO RICO

Puerto Rico és, la més petita i més oriental de les Grans Antilles. És un estat lliure associat dels Estats Units, condició que va adquirir amb motiu de la pèrdua de Cuba per Espanya, a la qual es va sumar també la d'aquesta illa caribenya. La seva capital, San Juan, fundada al 1510 per Ponce de León, és una de les ciutats més grans del Carib (més d'un milió d'habitants) conserva en la seva part antiga “el vell San Juan”, l'encant dels seus carrers i les seves pintoresques cases, amb les quals s'alternen construccions colonials de gran bellesa arquitectònica. La seva muralla de més de 10 Km i de 15 metres d 'altura, constitueix amb els seus baluards un atractiu turístic més d'aquesta illa encantadora. En Isla Verde, localitat adjacent amb San Juan, els hotels de luxe i les platges, són punt de destí de no pocs ciutadans nord-americans.

Puerto Rico es, la más pequeña y más oriental de las Grandes Antillas. Es un estado libre asociado de los Estados Unidos, condición que adquirió con motivo de la pérdida de Cuba por España, a la cual se sumó también la de esta isla caribeña. Su capital, San Juan, fundada en 1510 por Ponce de León, es una de las ciudades más grandes del Caribe (más de un millón de habitantes) conserva en su parte antigua “el viejo San Juan”, el encanto de sus calles y sus pintorescas casas, con las que se alternan construcciones coloniales de gran belleza arquitectónica. Su muralla de más de 10 Km y de 15 metros de altura, constituye con sus baluartes un atractivo turístico más de esta isla encantadora. En Isla Verde, localidad colindante con San Juan, los hoteles de lujo y las playas, son punto de destino de no pocos ciudadanos norteamericanos.

Puerto Rico is, smallest and more Eastern of the Great Antilles. It is an associated free state of the United States, condition that it acquired in the occasion of the loss of Cuba by Spain, to which also added the one of this Caribbean island. Its capital, San Juan, founded on 1510 by Ponce of Leon, are one of the biggest cities of the Caribbean (more of a million habitants) conserves in its old part "old San Juan", the enchantment of its streets and their colorful houses, with which colonial constructions of great architectonic beauty are alternated. Its wall of more than 10 km and 15 meters of height, constitutes with its bastions attractive a tourist one more of this charming island. In Isla Verde, adjacent locality with San Juan, the hotels of luxury and the beaches, are destination of not few North American citizens.



















Como curiosidad, cabe destacar que el la fortaleza de San Cristóbal, ondean las tres banderas: la de España (llamada bandera de la tradición, ya que era la que existía en la época del descubrimiento), la de Puerto Rico y la de los Estados Unidos.

Com curiositat, cal destacar que a la fortalesa de Sant Cristòfol, onegen les tres banderes: la d'Espanya (coneguda com bandera de la tradició, ja que era la que existia en l'època del descobriment), la de Puerto Rico i la dels dels Estats Units.

Like curiosity, it is possible to emphasize that the strength of San Cristóbal, waves the three flags: the one of Spain (call flag of the tradition, since she was the one that existed at the time of the discovery), the one of Puerto Rico and the one of the United States.

1 comentari:

Salvador ha dit...

Visca Cristopher,
Enhorabona...!!!
Vull ser el primer a fer un comentari en el teu Bloc acabat d'estrenar.
Les fotografies són precioses. Fan venir ganes d'anar-hi.
Una abraçada, i ànims, benvingut al club dels Blogadictes...
el Sorro