dimarts, 18 de novembre del 2008

UNA ALTRA PLAÇA LESSEPS ERA POSSIBLE. OTRA PLAZA LESSEPS ERA POSIBLE


En aquests últims dies he comprovat que l'afluència de visitants a aquesta humil pàgina, s'ha incrementat. No em cap el menor dubte, que es deu a l'espinós i polèmic assumpte de la Plaça Lesseps. Per això, em permeto fugir encara que sigui per aquesta vegada a l'esperit que desitjava imprimir al bloc i torno de nou a emprendre-la amb la reforma d'aquesta plaça. Crec que ho mereix, almenys per a mi, ja que vaig néixer en ella, en ella visc i en ella espero tancar els ulls per última vegada.

No vull carregar més contra l'obra. Simplement em remeto a incloure a continuació unes poques pàgines que s'han publicat als últims dies en diferents mitjans de comunicació, des de diaris fins a pàgines web. Els recomano entrar en aquesta direcció que m’ha facilitat a través d'un comentari un “català emprenyat”:


Aquí apareix una entrevista amb l'arquitecte autor de la reforma de la plaça. Ell mateix reconeix que els veïns i ciutadans que protesten per l'obra, no estan equivocats. Quan li pregunten per la zona verda, respon que el verd arribarà i dóna un termini de DEU ANYS. I també comenta que totes aquestes “estructures” les ha posat perquè el ferro és més barat…

Quan ha sorgit la polèmica, algun dels pocs defensors de la reforma, han arribat a la desqualificació dels veïns de Lesseps, fins i tot adduint certa ignorància o incultura per part d'aquests. Entre els detractors de l'obra, també s'han llançat improperis contra els autors i responsables de la mateixa. Jo només puc comentar que entre els veïns amb els quals tinc contacte, existeixen enginyers, arquitectes, metges, i fins i tot en la meva pròpia escala viu un enginyer d'obres públiques jubilat. A tots ells els sembla de moment una barbaritat la proliferació del ferro i les extenses superfícies sense verd.

Però crec que és arribada l'hora d'asserenar ànims, perquè en definitiva, l'arquitecte ha fet el que li demanen, i si això no agrada als veïns fins i tot a alguns que van participar en el projecte, únicament ens queda traslladar la responsabilitat als polítics. Es dirà que sempre acaba tot passant les culpes a aquests, però en aquests últims temps cal reconèixer, que el nivell dels nostres polítics té una mitjana que no passaria de l'aprovat justet en qualsevol examen quan no, molts d'ells es mereixen unes bones carbasses. Si us plau que les portin i les plantin en algun racó de Lesseps!. Almenys li donaria a la plaça un toc bucòlic del qual ara està òrfena, per que... una altra plaça Lesseps era possible.

En estos últimos días he comprobado que la afluencia de visitantes a esta humilde página, se ha incrementado. No me cabe la menor duda, que se debe al espinoso y polémico asunto de la Plaza Lesseps. Por ello, me permito huir aunque sea por esta vez al espíritu que deseaba imprimir al blog y vuelvo de nuevo a emprenderla con la reforma de esta plaza. Creo que lo merece, por lo menos para mí, ya que nací en ella, en ella vivo y en ella espero cerrar los ojos por última vez.

No quiero cargar más contra la obra. Simplemente me remito a incluir a continuación unas pocas páginas que se han publicado en los últimos días en distintos medios de comunicación, desde periódicos hasta páginas web. Les recomiendo entrar en esta dirección que me facilitado a través de un comentario un “catalá emprenyat”:

http://a4iu.blogsome.com/2008/11/18/entrevista-albert-viaplana/

Ahí aparece una entrevista con el arquitecto autor de la reforma de la plaza. Él mismo reconoce que los vecinos y ciudadanos que protestan por la obra, no están equivocados. Cuando le preguntan por la zona verde, responde que el verde llegará y da un plazo de DIEZ AÑOS. Y también comenta que todas esas “estructuras” las ha puesto por que el hierro es más barato…

Cuando ha surgido la polémica, alguno de los pocos defensores de la reforma, han llegado a la descalificación de los vecinos de Lesseps, incluso aduciendo cierta ignorancia o incultura por parte de éstos. Entre los detractores de la obra, también se han lanzado improperios contra los autores y responsables de la misma. Yo sólo puedo comentar que entre los vecinos con los que tengo contacto, existen ingenieros, arquitectos, médicos, e incluso en mi propia escalera vive un ingeniero de obras públicas jubilado. A todos ellos les parece de momento una barbaridad la proliferación del hierro y las extensas superficies sin verde.

Pero creo que es llegada la hora de serenar ánimos, porque en definitiva, el arquitecto ha hecho lo que le piden, y si esto no gusta a los vecinos incluso a algunos que participaron en el proyecto, únicamente nos queda trasladar la responsabilidad a los políticos. Se dirá que siempre acaba todo pasando las culpas a éstos, pero en estos últimos tiempos hay que reconocer, que el nivel de nuestros políticos tiene una media que no pasaría del aprobado justito en cualquier examen cuando no, muchos de ellos se merecen unas buenas calabazas. ¡Por favor que las traigan y las planten en algún rincón de Lesseps!. Por lo menos le daría a la plaza un toque bucólico del que ahora está huérfana, porque… otra plaza Lesseps era posible.2 comentaris:

Guillem Carbonell ha dit...

Hola Cristopher ! He publicat algunes fotos teves al meu blog. Felicitats per com expliques el tema.

Uba-Budo no coração ha dit...

Hola Christopher, Ens ha agradat molt el teu escrit i l'hem publicitat al nostre FÒRUM DE LA PLAÇA LESSEPS, al qual, és clar, estàs convidat. L'adreça és: http://es.groups.yahoo.com/group/placalesseps/
Salut!
Xavier