dissabte, 1 de març del 2008

LA MEZQUITA DE CÓRDOBA. LA MESQUITA DE CÒRDOVA. THE MOSQUE OF CORDOVA (SPAIN)

La mezquita de Córdoba, es junto a la Alhambra de Granada, el monumento más importante de la arquitectura hispano-árabe, habiendo llegado a ser una de las más grandes del mundo. Ubicada en pleno barrio de la Judería, juntamente con éste figura en la lista de la UNESCO, como Patrimonio de la Humanidad.
Se compone de tres partes: "El Patio de los Naranjos" al que se entra por la Puerta del Perdón; la puerta de Las Palmas por la que se accede al interior de la mezquita a un gran salón con casi 900 columnas de diversos materiales. El mihrab, considerado sagrado, construido en mármol y mosaicos bizantinos sobre fondo de oro. Contrariamente a lo que muchos se imaginan, el origen de la mezquita es cristiano. Originariamente, el lugar lo ocupaba la basílica visigótica de San Vicente, la más importante de la ciudad, hasta que al caer Córdoba bajo dominio musulmán, fue expropiada y derruida, para edificar en su lugar una mezquita cuya construcción la inició Abderramán I y se concluyó bajo el mandato de Almanzor. Tras la expulsión de los árabes, se construyó junto a ella, una catedral de estilo renacentista. La confluencia de ambos estilos, hacen de la mezquita de Córdoba, un monumento incomparable.

La mesquita de Còrdova, és al costat de l'Alhambra de Granada, el monument més important de l'arquitectura hispà-àrab, havent arribat a ser una de les més grans del món. Ubicada en ple barri de la Jueria, juntament amb aquest figura a la llista de la UNESCO, com Patrimoni de la Humanitat.Es compon de tres parts: "El Pati dels Tarongers" al qual s'entra per la Porta del Perdó; la porta de Les Palmes per la qual s'accedeix a l'interior de la mesquita a un gran saló amb gairebé 900 columnes de diversos materials. El mihrab, considerat sagrat, construït en marbre i mosaics bizantins sobre fons d'or. Contràriament al que molts s'imaginen, l'origen de la mesquita és cristià. Originàriament, el lloc ho ocupava la basílica visigòtica de San Vicente, la més important de la ciutat, fins que al caure Còrdova sota domini musulmà, va ser expropiada i derruïda, per edificar en el seu lloc una mesquita la qual va iniciar la seva construcció, Abderraman I i es va concloure sota el mandat de Almanzor. Després de l'expulsió dels àrabs, es va construir al costat d'ella, una catedral d'estil renaixentista. La confluència dels dos estils, fan de la mesquita de Còrdova, un monument incomparable.

The mosque of Cordova, is together to the Alhambra of Granada, the most important monument of the architecture Hispanic-Arab, having gotten to be one from greatest of the world. Placed in full it bars of the Jewry, together with this he figures toin the list of the UNESCO, like World Heritage Site.One is made up of three parts: "the Patio of the Naranjos" which one enters by the Door of the Pardon; the door of the Palms by which it is acceded to the interior from the mosque to a great hall with almost 900 columns of diverse materials. Mihrab, considered sacred, constructed in marble and byzantine mosaics on gold bottom. Contrary to which many imagine, the origin of the mosque is Christian. Originally, the place occupied the visigothic basilica of San the Vicente, most important of the city, until when falling Cordova under Muslim dominion, was expropriated and demolished, to build in his place a mosque whose construction initiated Abderramán I and it concluded under the mandate of Almanzor. After the expulsion of the Arabs, it was constructed next to her, a cathedral of Renaissance style. The confluence of both styles, does of the mosque of Cordova, an incomparable monument.


Vista de la mezquita desde el Puente romano.
Vista de la mesquita des del Pont romà.
View of the mosque from the Roman Bridge.





Vista parcial de la fachada.
Vista parcial de la façana.
Partial View of the façade.

El Patio de los Naranjos. El Pati dels Tarongers. The Patio of the Naranjos.







El Mihrab. The Mihrab